nesfjellet-alpinlandsby

Nesfjellet

Vinterglede med og uten ski

På Nesfjellet har du tilgang til milevis med velpreparerte langrennsløyper i høysesong, og løypenettet er tilknyttet hele Hallingdal, som strekker seg fra Norefjell til Geilo, så her slipper du ikke opp for turopplevelser – enten du søker dem på snaufjellet eller i lunt skogsterreng.

Nesfjellet Alpin trekker også mange skiglade familier til Nesfjellet, med seks heiser, 14 nedfarter, to skiparker for jibbing og snowboard og et skjermet område for barn. En topp moderne 8-seters stolheis gjør turen til topps like lystbetont som nedfarten, med oppvarmede seter og vindboble på hver vogn. Skibutikken tilbyr både skiskole og leie av utstyr, og Skistua byr på både frokost, lunsj og afterski.

En kort kjøretur unna ligger Langedrag Naturpark der du kommer tett på ulv, gaupe, elg og andre ville og tamme dyr. Her får du også prøve deg som hundekjører eller bli med på kanefart med hest og slede.

Mens vi venter på vinteren

Nesfjellet Alpinlandsby er et fantastisk utgangspunkt for å holde seg i aktivitet gjennom sommeren, med alt fra avslappende vandringer innover i fjellet – med eller uten fiskestang, bærspann eller badebukse – til tøffe toppturer og utfordrende stisykling.

Nesfjellet Alpinlandsby ligger også i gangavstand fra Nesfjellet Golf, en nihulls golfbane som byr på en helt annen type turopplevelse: 6,2 km vandring i vakkert fjellterreng med store greener, flere treningsområder og en hyggelig golfkafé.

For deg som liker å sykle har Nesfjellet og Nesbyen noen av landets aller beste stier for terrengsykling, både maskinbygde og naturlige, for alle ferdighetsnivåer. Nesfjellet Alpinlandsby ligger like ved løypa som tar deg til nabostølslaget Bøgaset og videre til stølene Kuluset og Nystølen, og veien er heller ikke lang til Hallingspranget, en av Europas lengste maskinbygde sykkelstier, som strekker seg 17 km fra toppen av Nesfjellet til Nesbyen sentrum, med et fall på nærmere 1000 høydemeter.

Utforsk mer om prosjektet